sábado, enero 03, 2009

Nadal 2008 – Convenció Gastronòmica

Hem passat un Nadal 2008 que es podria anomenar Convenció Gastronòmica d’Expatriats Catalans a Centreamèrica. Les jornades culinàries varen començar el dia 24 a la nit a Cabines Punta Uva, a la casa del nostre amic gironí Mingu on es va preparar una espectacular taula a l’aire lliure presentada amb embotits de tota mena, llagosta, llagostins d’un pam i mig, pop, patés, espàrrecs cojonudos, una mica d’amanida i bons vins de la varietat Carmenere (el vi de moda per aquesta regió). Aquest repertori de menjar gourmet va ser aportació dels amics catalans residents a Panamà City, en Xavier Gasull i en Joan Coromines. En aquest sopar ens hi varem entaular unes 20 persones i no hi va quedar gairebé res...de vi tampoc i de ron menys.


Hem passat un Nadal 2008 que es podria anomenar Convenció Gastronòmica d’Expatriats Catalans a Centreamèrica. Les jornades culinàries varen començar el dia 24 a la nit a Cabines Punta Uva, a la casa del nostre amic gironí Mingu on es va preparar una espectacular taula a l’aire lliure presentada amb embotits de tota mena, llagosta, llagostins d’un pam i mig, pop, patés, espàrrecs cojonudos, una mica d’amanida i bons vins de la varietat Carmenere (el vi de moda per aquesta regió). Aquest repertori de menjar gourmet va ser aportació dels amics catalans residents a Panamà City, en Xavier Gasull i en Joan Coromines. En aquest sopar ens hi varem entaular unes 20 persones i no hi va quedar gairebé res...de vi tampoc i de ron menys.


Es va continuar la Convenció Gastronòmica el dia de Nadal al mateix lloc però amb diferent menú: rostit de conill, botifarres i pollastre. El conill també va ser importat pels catalans-panamenys.

Per Sant Esteve hi va haver canelons de la iaia...no sabem de qui era la iaia que els va preparar però eren ben bons i també procedien de Panamà.

Per culminar les jornades el dia 27 es va fer el tancament de la Convenció Gastronòmica a casa nostra, en un dinar-sopar per 18 persones (mai havíem sigut tants a casa!) amb un menú “lleuger” de Rondón (l’escudella del Carib) i pota de porc a la brasa. La preparació del Rondón va anar a càrreg del nostre veí Juanca (el de Figueres) i li va quedar molt bo...hi va haver algú que en va menjar 5 plats (no direm el nom del golafre però viu a Panamà City). El dinar-sopar es va allargar fins a altes hores de la matinada.

Podem considerar que la Convenció Gastronòmica de Nadal 2008 ha estat un èxit i alguns dels participants ja estaven pensant en el menú que es prepararà a la Convenció del Nadal que ve...i és que hi ha comensals que ja preparen menjar abans de pair.



Etiquetas: , , , ,

4 Comentarios:

A la/s 7:50 a. m., Anonymous Anónimo dijo...

Es un bon moment per deixar un comentari aqui...doncs fins fa no gaire tenia el regust de tants dinars i sopars a la gola, i només faig que sentir parlar de llagostes, cunills, rondon....etc etc... Que bo que debia estar tot!! m'agradaria passar un nadal amb vosaltres. Qui sap!! LLUIS M.

 
A la/s 8:27 p. m., Anonymous Anónimo dijo...

Hola,
Encontré a alguien muy especial y esta en este video, el estuvo en una etapa de mi vida y me gustaría volverlo a saludar, si por favor ven este mensaje le dicen al Sr Xavier Gasull que me encantaría escribirle,
Mi nombre es karime de Colombia
Mi cel es 301-3802660

 
A la/s 8:32 p. m., Anonymous karime dijo...

Por favor si lo ven o si saben algo de el, me pueden decir como me puedo comunicar, un numero, un correo, les agradecería,
Por cosas del destino, se me perdió su numero de costa rica

 
A la/s 6:24 p. m., Anonymous kari dijo...

Muchas gracias,
Ya me comunique con el,
Estoy muy agradecida

 

Publicar un comentario

Suscribirse a Comentarios de la entrada [Atom]

<< Página Principal