viernes, marzo 30, 2007

Vida Animal II



Després d’aquests primers tres mesos d’estada a Playa Chiquita ja podem ampliar la primera llista d’animals observats des de la terrassa. La primera llista d’animalari amb el títol Vida Animal i n’incloïa 15 que eren els següents: iguana, falcó, tucans, colibrís, peresosos (mandrosos pels fanàtics de la nostra Llengüa?), mono congo, esquirols, llangardaixos de cap vermell, llangardaixos basilisc, sargantanes, cuques de llum, ratpenats, guatusas, ocell “tio canya” (ara sabem que es diuen saltarines) i zopilotes.

Des de llavors hem vist els següents:

16-Papallona BlueMorpho: passen gairebé cada dia i encara mai he pogut fotografiar-la.

17-Mapache, molt sovint venen a la nit a afartar-se d’uns fruits que hi ha darrera de casa. No he aconseguit fer-los una bona foto.

18-Zorrillo Pelón, una mena de guilla amb cara de rata, amb llarga cua i pèl molt “deixat”...Els hem vist una nit només...

19-Os formiguer!!! Si senyor, un “oso hormiguero”. Ens va fer molt il·lusió veure a aquest fenomen ahir a la nit. A dos arbres diferents el vem veure, al guarumo i al jobo. Buscant formigues clar...

20-Gavilán piquiganchudo; bé, nosaltres li diríem aligot o aguiluchu...Molt maco, negre, amb el bec groc, uns 40 cm...des de la branca de l’arbre de davant va estar controlant el jardí una bona estona...

21-Mono Cariblanco, observats en dues ocasions, un cop només n’hi havia un i l’altre vegada eren més de 10. No s’acosten tan sovint com els congos, son més esquerps...

22-Boa, la que es va endur en Francesc cap a Reserva Privada La Ceiba .

23-Martilla, una mena de mescla de mono amb cara de ratolí. Només es veuen de nit en els jobos de davant.

24-Taràntula, tal i com ja comentava en el post del dia ????, hem vist un cop una taràntula. Impressiona però diuen que no mata.

25-Tortuga, la que vem curar de les garrapates, tal i com es va publicar fa uns dies.

26-Carpintero...o se’n diu ocell fuster?

El zoològic sembla que es va ampliant, no?

Amb tot aquest repertori animal estem preparant un concurs per quan algú ens vingui a visitar. Serà sobre la capacitat que tindrà cadascú per observar animals al voltant de casa. No és tan fàcil eh? Jo per exemple tinc mala vista, vaig trepitjar a la pobra boa i una mica més i mato a la tortuga a cop de matxet confonent-la amb un coco.

En fi, el concurs serà sobre el que anomenarem “The Big Five”, o els 5 principals animals terrestres, els 5 d’arbre i els 5 d’aus que es poden veure si un té paciència i bona vista. Qui en vegi més guanyarà una fabulosa estada de cap de setmana per a dues persones al nostre hotelboutique.

Properament més informació sobre “The Big Five Contest”, mentrestant podeu anar estudiant vida i miracles de la llista dels 26 animals.

Etiquetas:

0 Comentarios:

Publicar un comentario

Suscribirse a Comentarios de la entrada [Atom]

<< Página Principal