miércoles, agosto 30, 2006

Amb vistes al ...



Qualsevol llogater de vivenda es pregunta si el lloc on ha d’anar a viure tindrà vistes. Si el piset a llogar és a la meravellosa ciutat de Barcelona, un pensa si donarà al carrer i no al pati interior o si donant al carrer tindrà llum directa o si podrà tenir cert camp de visió cada matí quan obri la finestra.
En el nostre cas no ens podem queixar. Des de principis del segle passat les vistes que tenim al aixecar-nos són ben agradables i lluminoses. L’altre dia em vaig adonar que en aquest pis no hi ha ni una sola finestra: tot són balcons i n’hi tants com sis. A més a més es pot afirmar amb rotunditat i alevosia que desde 3 d’aquests balcons es veuen 3 dels monuments que tot autèntic barceloní admira doncs surten a totes les guies turístiques: la inacabada Sagrada Família, la punteta de la fàl.lica Torre Agbar (només la punteta eh?) i el Mercat del Born, l’antic mercat central i que desde fa 5 anys està en obres per arribar a ser “quelcom” d’us públic. Aquestes tres últimes ratlles poden semblar una arrogància inmobiliaria (que no inmobilista!) pero jo no ho penso així doncs és la veritat. I aquesta veritat em va molt bé per a explicar a amics que han vingut a dormir a casa nostre, sobretot als navarrobascos, a qui un acostumbra a “xulejar” ràpidament per poder entrar en tertúlies més intenses i divertides.
La vista que tindrem al despertar-nos si finalment acceptem el treball de petits hotelers caribenys serà bastant diferent a la que tenim a BCN. No se si millor o pitjor. Desde la terrassa no veurem cap monument mundialment conegut. I s’ha de reconèixer que no tindrem vistes a les espectaculars platges de sorra blanca que els europeus tenim en ment quan ens parlen del mar Caribe. Però sí que tindrem un ampli i verd camp de visió, amb dos inmensos arbres i plantes que encara no hi ha però que hi hauran de ser com per colorejar el verd i atraure a les papallones i colibrís. Segur que millorarà molt aquest jardí pero per molt que millori mai hi tindrem un monument "monumental" com els que hi ha a Barcelona.

nota: en el moment de publicar aquesta entrada informen que l'Excel.lentíssim Alcalde de Barcelona Joan Clos ha estat ascendit i se l'ha nombrat Ministro de Industria, Comercio y Turismo. Barcelona no serà la mateix sense en Clos...

0 Comentarios:

Publicar un comentario

Suscribirse a Comentarios de la entrada [Atom]

<< Página Principal