lunes, marzo 17, 2008

Instal·lació de columnes



Aquesta setmana s’han començat a instal·lar les columnes d’un dels edificis de 3 habitacions. Com veieu a les fotos, les columnes van subjectes amb uns cargols a les plaques metàl·liques que estan soldades a les bases de formigó i ferro.

Tot aquest sistema és per donar una bona estabilitat a l’edifici però que al mateix temps pugui ballar el ritme del terratrèmol en cas de que n’hi hagués algun. Com alguns de vosaltres ja sabeu, en aquesta part del mon és bastant habitual que la terra tremoli. Alguns terratrèmols es perceben i altres no. L’últim gran sisme en el Carib de Costa Rica va ser a l’any 1991, em sembla que el 23 d’abril. Jo no hi era encara perquè era molt menor d’edat però m’ho han explicat: aquell cop va haver destrosses molt importants en infraestructures i edificis, molt poques baixes humanes. Els edificis mal construïts en formigó van caure i només van sobreviure les cases fetes amb fusta que van saber ballar el ritme que el terratrèmol els hi va donar. Una altra conseqüència va ser que la placa de corall propera a la platja es va elevar i va fer augmentar la superfície de sorra exposada. Algunes platges, com Playa Chiquita o Playa Grande de Manzanillo van créixer de cop.

Tornant al què ens ocupa en aquest blog, la construcció d’un petit hotel caribeny, s’està suposant que aquestes estructures de ferro, formigó i fusta seran suficientment rígides i flexibles per ballar lliurement en cas d’existir un moviment sísmic de grau 5 o mes de l’escala Richter.

Ps: Només s’accepten valoracions de si l’estructura aguantarà o no a comentaristes experts en estructures o terratrèmols. Gràcies.

Etiquetas:

0 Comentarios:

Publicar un comentario

Suscribirse a Comentarios de la entrada [Atom]

<< Página Principal