jueves, enero 11, 2007

G.H. Animal: Guatusas



Una anterior propietària d’aquesta casa l’anomenava La Casa de las Guatusas ja que molt sovint veia i escoltava guatusas passejant i menjant pel terreny.

La guatusa (Dasyprocta punctata) és un dels mamífers terrestres que més fàcilment es veu pels boscos ticos. Medeix uns 40 cm. d’alt per uns 60 de llarg, i recorda un petit cérvol per les seves potes i maneres de caminar tot i que té la cara d’una rata-nutria. És activa de dia, principalment a primera hora del matí i cap al vespre, moments en els que surt a menjar fruits del bosc, llavors i alguns petits insectes. Cada parella necessita unes 2 hectàrees per alimentar-se, tenen hàbit sedentari però si el jalar escasseja es fan els seus tours en busca de millors zones.

Sembla doncs que tenim una família de guatusas afincades prop de casa i el dia 24 de desembre sobre les cinc de la tarda vem estar observant com es fotien els zapotes (fruit) de l’arbre just darrera de la nostra habitació. Hi havia quatre exemplars i van estar allí celebrant la seva particular nit de Nadal una bona estona sense saber que les estàvem espiant, fotografiant i filmant. Així que a falta de tele per poder veure les salvatjades de programes del cor aquí ens distraiem experimentant en directe el Gran Hermano Animal.

Etiquetas: ,