jueves, enero 18, 2007

"Pavus" Reials

Recordo que de petit veia una parella de “pavus reials”* a les propietats de la Sra. Heger, alemana resident en el meu poble, amb bona reputació popular que no pepera. Mirava a través de la tanca de la propietat de la Sra. Heger buscant els “pavus reiales” i m’emocionava quan els veia.

Així que com per aquí tenim que cuidar un jardí plè d’arbres i plantes i gairebé tan gran com la finca de la Sra. Heger, hem decidit criar també una parella de “pavus reials” a casa. Els direm Felipe i Leticia, en honor als hereus de la trona del Reino de España, lloc en el que esteu (us agradi o no) la majoria dels lectors d’aquest blog (i nosaltres no…).

En Felipe o la Leticia seran els descendents de la parella de “pavus reials” presents a la foto que acompanya aquest text i actualment viuen en els jardins de Cacao Trails, prop de Cahuita.

A l’individu mascle o femella que ens donin a Cacao Trails li haurem de buscar una parella nascuda d’un altre “matrimoni reial” per evitar futurs problemes de consanguinitat doncs volem que els pavus reials que regnin en el nostre jardí tinguin una bona i saludable descendència.

Ja sabem també on construirem la residència dels pavus reials: estarà just darrera de la nostra caseta, en un troç del jardí més selvàtic, sobre el pou sèptic, allí hi farem construir la Casa Reial, lloc on passaran les nits en Felipe i la Leticia. De dia els deixarem lliures passejant entre les plantes perquè es busquin el jalar a base de nutritius cucs o escarabats. Alimentació sana, bionatural i orgànica per la reialesa.

Espero que els clients del futur hotel no se m’acostin massa als nostres pavus reials, ni que me’ls espantin i menys que els donin menjar. Imagino que haurem d’informar amb un bon cartell en espanyol i un altre en anglès: Do not feed Felipe & Leticia.

Aquest cap de setmana tenim reunió amb l’arquitecte, Adrián, i l’haurem de posar al corrent sobre aquesta nova ampliació per l’avant-projecte arquitectònic: una Casa Reial de disseny caribeny. Durant el fi de setmana també hauré d’enviar email al Max per comentar-li això del cartell informatiu, Do not feed the pavos reales o alguna cosa similar amb un bon disseny i grafisme.

Nota: Algú dels lector/es sap si el mascle és el que té la majestuosa corona? O és la femella? En Felipe o la Leticia?


*Em sembla que en diem gall d’indi en català, si us plau alguna persona amb cultura com el Frederic, en Marc, en More o l’Anton que m’ho confirmi. Gràcies. Tot i que la gràcia està en dir-ho en castella: el pavo real.

0 Comentarios:

Publicar un comentario

Suscribirse a Comentarios de la entrada [Atom]

<< Página Principal