martes, junio 05, 2007

Arquitectura en el Tròpic



Des de desembre de l’any passat hem estat en contacte amb arquitectes per a desenvolupar el projecte hoteler: construcció de 4 edificis amb un total de 8 habitacions, un “rancho” (=cuina/menjador) amb piscina i la rehabilitació de la casa on viurem. Un requisit per aquest projecte és tallar cap arbre i alterar el mínim el terreny d’uns 6.000 m2.

El primer arquitecte amb el que vem estar en contacte ens va tenir gairebé quatre mesos a l’expectativa i al cap d’aquest temps ens vem adonar que si seguíem amb ell es podia fer un desastre en el terrenet i un atemptat estètic global: va gosar proposar-nos una font amb escultures de dofins pel jardí! Així que vem posar fre de mà al projecte, vem acomiadar a l’arquitecte i vem iniciar-ho altre cop tot amb Luz de Piedra.

Sota aquest nom comercial hi trobem a Luz Letelier i Pietro Stagno, arquitectes i dissenyadors de San José especialitzats en arquitectura tropical i sostenible. Arquitectura sostenible, a més a més del que tots esteu pensant – edificis que es sostenen sols - és aquella arquitectura que té en compte raons mediambientals en tots els seus plantejaments: materials, estructures, energies passives, clima, natura de l’entorn, processos constructius i relacions laborals amb constructors.

A la Luz i al Pietro els vem conèixer el desembre de 2006 a casa nostra, no com a arquitectes sinó com a futurs veïns doncs tenen un terreny per la zona. Els vem conèixer com a arquitectes gràcies a que la revista tica “Su Casa” del mes de març de 2007 publicava un extens reportatge/entrevista sobre Luz de Piedra on explicaven els seus principis com a arquitectes i les seves opinions del desastre urbanístic i mediambiental que està passant a la costa pacífica nord de Costa Rica: grans inversions immobiliàries especulatives destrossen espais naturals preciosos.*

Vem aconseguir el seu email, ens vem posar en contacte amb ells i al cap d’una setmana ja s’havien posat en marxa acceptant el repte de realitzar el projecte pels seus futurs veïns: el què pot ser un gran honor y satisfacció o pot ser un infern!

En les imatges podeu veure la casa a rehabilitar i a convertir en vivenda (a dalt) i rancho-recepció (a baix) i també la casa 2, edifici a desmuntar i en el mateix espai construir edificis que es mostren a següents posts.

*Qui vulgui que li enviï aquesta entrevista en pdf que me la demani: és boníssima, no es tallen ni un pèl en les seves crítiques!

Etiquetas: ,

0 Comentarios:

Publicar un comentario

Suscribirse a Comentarios de la entrada [Atom]

<< Página Principal