sábado, diciembre 16, 2006

Vida animal al voltant de la casa



No sé a quina revista o llibre he llegit que Costa Rica té una extensió similar a l’estat nord-americà de Connecticut i més biodiversitat que Estats Units i Canada junts. Ja deu ser veritat aquesta afirmació i per això no ens hauria de sorprendre tota la tropa de bestioles que hem vist en aquestes dues setmanes només des de la terrassa de casa sense fer grans esforços. Fent memòria recordo els següents:

1-Iguana: n’hi ha un parell dalt de tot de l’arbre de l’esquerra. Difícils de veure doncs es camuflen molt bé entre les branques i estan quietes com si fossin escultures de cera.

2-Falcó: l’hem vist 3 dies, un d’ells mentre estàvem nosaltres dinant i ell passejava pel jardí davant la porta de l’entrada caçant sargantanes.

3-Tucans: el vem veure el segon dia d’estar aquí i vem aprendre el crit que fa. Ara els sentim cada dia i avui n’hem vist un grup de mitja dotzena en els cacaus de la dreta.

4-Colibrís: cada dia els veiem volant entre les plantes amb flors vermelles i grogues just sota la terrassa. Molt difícils de fotografiar, volen molt ràpid d’una flor a una altra.

5-Perezoso: el primer dia que estàvem aquí en vem veure una amb una cria en els cacaus. Ens va fer molta il·lusió. N’hem vist més en els guarumos (arbres) del terreny veí.

6-Mono congo: Aquests són els reis dels arbres de davant de casa i dels arbres dels terrenys veïns. Dels 15 dies que portem aquí s’han passejat a la vista 5 dies.

7-Esquirols: Es veuen bastant sovint als cacaus i als arbres del costat esquerra.

8-Llangardaix de cap vermell: corrent pel jardí

9-Llangardaix basiliscos: també pel jardí. Els basiliscos són els que tenen una cresta “punki” i corren només sobre les potes de darrera.

10-Sargantanes de tots colors : al jardí i a les parets de la terrassa

11-Cuques de llum: de nit pel jardí.

12-Rat-penats: veïns no massa desitjats, de dia els tenim a una cantonada de la terrassa, de nit cacen mosquits just davant nostre mentre els escoltem amb el detector d’ultrasons petterson bat-detector.

13-Guatusa: és una espècie de conill sense cua gros com un gos cocker. La vem veure creuar ràpidament el jardí...darrera seu hi corrien els cockers del veí!

14-Ocell “tio canya” (no sabem el nom): és un ocellet molt petit que fa un soroll similar a quan trenques una canya seca...d’aquí el nom que li hem posat.

15- Zoppilotes: són unes aus carronyeres, grises i negres, amb aspecte sinistre i desagradable. Em recorden a certs polítics de cert partit espanyol que no crec que faci falta comentar. Els veiem volar ben amunt en el cel (els zopilotes, no els polítics)

Hi ha una pila d’animalets que sentim però que no sabem encara quins són. Poc a poc ho anirem aprenent, no es pot reconèixer tota la fauna local en només un parell de setmanetes. Properament actualitzarem informació animal.


Nota: També tenim un elefant que ens va regalar un amic que va anar a la India. Ens va dir que ens donaria bona sort, ens ho vem creure i és per això ens l’hem portat. Publico la foto perquè sé que es pensa que me’l vaig vendre a la festa de comiat del nostre pis i vida del Born. Y COMO VES, AQUÍ LO TENEMOS.

Etiquetas: ,