lunes, marzo 23, 2009

Reutilització de fusta


Ja queda poc per acabar la construcció de La Kukula Lodge, el primer hotel del Carib sud de Costa Rica que es construeix íntegrament amb fusta de plantació i de reutilització.

Com ja saben les nostres estimades lectores la fusta utilitzada per estrucutures ha sigut teca procedent d'una plantació de la provincia de Guanacaste. Els arbres d’aquesta plantació tenien entre 15 i 20 anys en el moment que els van tallar. Amb aquesta teca es van constgruir les estructures i terrasses dels tres edificis destinats a us comercial-hoteler i de la piscina.


Altra part de la fusta és de reutilització i procedeix d’una de les cases que hi havia quan vem arribar. Aquesta casa estava bastant deteriorada i es va decidir desmontar-la per construir-hi allí mateix el bungalow i part de la terrassa de la piscina. Al desmontar la casa va sortir una bona quantitat de fusta que es va haver de netejar, pulir, tractar i arreglar per ser utilitzada en la rehabilitació de la casa on vivim i per les escales i baranes dels nous edificis.

Les últimes columnes de fusta dura que teníem emmagatzemades s’han filetejat aquesta setmana i es faran servir per construir la passarela d’accés al bungalow.

En breu tindrem els tres edificis 100% operatius construïts íntegrament amb fusta de plantació o de reutilització. En resum, pensem que no fa falta tallar arbres de 300 anys d’edat per construir habitacions que allotgen a viatgers interessats en veure arbres de 300 anys d’edat... no?


Nota: A les fotos es poden veure:

1-La casa que es va desmuntar i el bungalow gairebé acabat construït en el mateix lloc.
2-Part de les columnes de la casa desmuntada, filetejat de les columnes i la terrasseta d’accés a casa nostra construïda amb fusta reutilitzada.

Etiquetas: , ,

1 Comentarios:

A la/s 10:11 a. m., Blogger anton dijo...

molt bé! i les reparacions dels propers 20 anys, amb fusta autoproduïda a la parcel.la o reutilitzada dels arbres recent tallats a guanacaste!

 

Publicar un comentario

Suscribirse a Comentarios de la entrada [Atom]

<< Página Principal