sábado, junio 23, 2007

Visitants I – Aprenent d’ajudant de fuster



S’inicia la temporada de visites a 1 de juny i el primer en aterrar per Playa Chiquita ha estat el meu germà. Recentment doctorat ha vingut per estar unes quantes setmanes de relax i amb la més que bona intenció de fer tasques manuals i col·laboracions esporàdiques en el dia a dia de casa. A més d’ajudar-nos té el bon pla d’anar de visita a l’hotel/alberg alternatiu que hi ha a Punta Mona, el Punta Mona Center (www.puntamona.org).

Entre els seus projectes a curt termini també hi tenia la pesca, activitat que va fer intensament durant els tres primers dies fins que una petita onada el va desequilibrar en els corals de la platja i amb molta mala sort es va trencar un dit del peu.

Ha estat uns dies amb el peu “aturat” cosa que vaig aprofitar ràpidament donant-li feina en el nostre Departament de Fusteria i Reciclatge d’ Objectes. L’he tingut des d’aleshores polint, serrant, pintant i envernissant. Com que no pot pescar que al menys em penqui en el taller. El noi va bé, va fent, hi posa ganes, em va treballant i sembla que el peu encara no el té curat. Si la cosa segueix així té moltes possibilitats de convertir-se en el treballador del mes. Ja us ho explicaré...

Ps: Que els següents visitants no es preocupin que l’ Anton no s’acabarà tota la feina i us en deixarà també per vosaltres.

Etiquetas:

Visitantes I - Aprendiz de ayudante de carpintero



Se inicia la temporada de visitas a 1 de junio y el primero en aterrizar en Playa Chiquita ha sido mi hermano. Recientemente doctorado ha venido para estar unas cuantas semanas de relax y con la mas que buena intención de hacer tareas manuales y colaboraciones esporádicas en el día a día de la casa. Además de ayudarnos tiene el buen plan de ir de visita al hotel/albergue alternativo que hay en Punta Mona, el Punta Mona Center.

Entre sus proyectos a corto término también tenía la pesca, actividad que practicó intensamente durante los tres primeros días hasta que una pequeña ola lo desequilibró en los corales de la playa y con muy mala suerte se rompió el dedo del pie. Así que ha estado unos días con el pié en paro cosa que rápidamente aproveché dándole trabajo en nuestro Departamento de Carpintería y Reciclaje de Objetos. Le he tenido desde entonces lijando, serrando, pintando y barnizando. Como no puede pescar que al menos me curre en el taller, digo yo. El chico va bien, pone ganas, me va trabajando y parece que el pie aun no lo tiene curado. Si la cosa sigue así este chico tiene muchas posibilidades de convertirse en el trabajador del mes. Ya os contaré…

Ps: que los siguientes visitantes no se preocupen que Antón no se acabará todo el curro y os va a dejar algo para vosotros.

Etiquetas:

martes, junio 05, 2007

Cabina


En primicia y exclusiva para los lectores de este blog presentamos en 2 imágenes 2 la actual situación del terreno donde se ubicará uno de los módulos cabinas y su diseño en 3D.

Bonito, eh?

Quien tenga comentarios u objeciones que los exponga en este blog o que calle para siempre…

Y ya me podéis ir diciendo a vuestros amigo/as emparejados que para las vacaciones de Semana Santa o verano 2008 tienen una bonita opción en el Caribe costarricense. Se aceptan reservas y se hacen descuentos del 50% si confirman reserva (y la pagan) durante el verano 2007.

------------------------------------------------------------------------------------------------

En primícia i exclusiva pels lectors d’aquest blog presentem en 2 imatges l’actual situació del terreny on s’ubicarà un dels mòduls cabines i el seu disseny en 3D.

Maco eh?

Qui tingui algun comentari o objecció que l’exposi en aquest blog o que calli per sempre...

I ja podeu anar dient als vostres amics/gues amb parella que per les vacances de Setmana Santa o estiu 2008 tenen un bona opció en el Carib costarricense. S’accepten reserves i es fan descomptes del 50% si confirmen reserva (i la paguen) durant l’estiu del 2007.

Etiquetas: ,

Bungalow


En primicia y exclusiva para los lectores de este blog presentamos en 2 imágenes 2 la actual situación del terreno donde se ubicará uno de los módulos bungalow y su diseño/fotocomposición en 3D.

Bonito, ¿eh?

Quien tenga comentarios u objeciones que los exponga en este blog o que calle para siempre…

Y ya podéis ir diciendo a vuestros amigos casados con hijos que para las vacaciones de Semana Santa o verano 2008 tienen una bonita opción en el Caribe costarricense. Se aceptan reservas y se hacen descuentos del 50% si confirman reserva (y pagan) durante el verano 2007.


-----------------------------------------------------------------------------------------------

En primícia i exclusiva pels lectors d’aquest blog presentem en 2 imatges l’actual situació del terreny on s’ubicarà un dels mòduls bungalow i el seu disseny en 3D.

Maco eh?

Qui tingui algun comentari o objecció que els exposi en aquest blog o que calli per sempre...

I ja podeu anar dient als vostres amics casats amb fills que per les vacances de Setmana Santa o estiu 2008 tenen un bona opció en el Carib costarricense. S’accepten reserves i es fan descomptes del 50% si confirmen reserva (i la paguen) durant l’estiu del 2007.


Etiquetas: ,

Estudios Preliminares y Anteproyecto



En este paso se realizan los estudios topográficos y de suelos, se plantea la distribución de espacios en el terreno, se hacen planos y diseños preliminares de edificios y ubicaciones de los mismos. En resumen, se define que es lo que hay y que es lo que se tiene que hacer. Iniciado a finales de marzo, podemos decir a finales de mayo que el anteproyecto está ya casi terminado y tenemos bastante claro qué y cómo se hará.

En la imagen 1 de este post podéis ver como va a quedar la distribución de techos: el camino de acceso es por la derecha, la casa que esta en la parte superior es la que existe y se tiene que rehabilitar y los cuatro techos de la parte inferior más la piscina es lo que se tiene que construir.

Estos 4 edificios son 2 módulos bungalows de unos 60 m2 cada uno y 2 módulos cabinas de unos 100 m2 cada uno.

Los módulos bungalow tienen 2 habitaciones y WC/ducha, están pensados para matrimonios con hijos o 2 parejas.

Los módulos cabinas tienen tres habitaciones cada uno con sus respectivos WC/ducha, pensados para dos personas cada habitación.

En la imagen 2 podéis ver como son las plantas de estos módulos.

Todas estas construcciones van a ser elevadas (alrededor de un metro), con estructuras de madera de teca de reforestación, paredes de plycem (material hecho con cartón reciclado y polvo de cemento), placas solares para el agua caliente y recuperación de aguas pluviales. Serán habitaciones espaciosas y altas para que favorezcan la ventilación natural.

Etiquetas: ,

Estudis Preliminars i Avantprojecte



En aquest pas es realitzen els estudis topogràfics i de terres, es planteja la distribució d’espais en el terreny, es fan els plànols i dissenys preliminars d’edificis i ubicacions dels mateixos. En resum, es defineix què hi ha i el que es vol fer.

Iniciat a finals de març, podem dir a finals de maig que aquest pas està ja casi acabat i tenim bastant clar el què i com es farà.

A la primera imatge d’aquest post podeu veure com quedarà la distribució de sostres: el camí d’accés és per la dreta, la casa que està a la part superior és la que ja existeix i s’ha de rehabilitar i els quatre sostres de la part inferior més la piscina és el que es té que construir.

Aquests 4 edificis són dos mòduls bungalow d’uns 60 m2 cada un i 2 mòduls cabines d’uns 100m2. Els mòduls bungalow tenen 2 habitacions i WC/ducha i estan pensats per a matrimonis amb fills o dues parelles.

Els mòduls cabines tenen 3 habitacions cada un amb els seus respectius WC/ducha, pensats per a dues persones.

A la imatge 2 podeu veure com són les plantes d’aquests mòduls.

Totes aquestes construccions seran elevades (al voltant d’un metre), amb estructures de fusta certificada, parets de plycem (material fet amb cartró reciclat i pols de ciment), plaques solars per escalfar aigua i recuperació d’aigües pluvials. Seran habitacions espaioses i altes per afavorir la ventilació natural.

Etiquetas: ,

Arquitectura en el Tròpic



Des de desembre de l’any passat hem estat en contacte amb arquitectes per a desenvolupar el projecte hoteler: construcció de 4 edificis amb un total de 8 habitacions, un “rancho” (=cuina/menjador) amb piscina i la rehabilitació de la casa on viurem. Un requisit per aquest projecte és tallar cap arbre i alterar el mínim el terreny d’uns 6.000 m2.

El primer arquitecte amb el que vem estar en contacte ens va tenir gairebé quatre mesos a l’expectativa i al cap d’aquest temps ens vem adonar que si seguíem amb ell es podia fer un desastre en el terrenet i un atemptat estètic global: va gosar proposar-nos una font amb escultures de dofins pel jardí! Així que vem posar fre de mà al projecte, vem acomiadar a l’arquitecte i vem iniciar-ho altre cop tot amb Luz de Piedra.

Sota aquest nom comercial hi trobem a Luz Letelier i Pietro Stagno, arquitectes i dissenyadors de San José especialitzats en arquitectura tropical i sostenible. Arquitectura sostenible, a més a més del que tots esteu pensant – edificis que es sostenen sols - és aquella arquitectura que té en compte raons mediambientals en tots els seus plantejaments: materials, estructures, energies passives, clima, natura de l’entorn, processos constructius i relacions laborals amb constructors.

A la Luz i al Pietro els vem conèixer el desembre de 2006 a casa nostra, no com a arquitectes sinó com a futurs veïns doncs tenen un terreny per la zona. Els vem conèixer com a arquitectes gràcies a que la revista tica “Su Casa” del mes de març de 2007 publicava un extens reportatge/entrevista sobre Luz de Piedra on explicaven els seus principis com a arquitectes i les seves opinions del desastre urbanístic i mediambiental que està passant a la costa pacífica nord de Costa Rica: grans inversions immobiliàries especulatives destrossen espais naturals preciosos.*

Vem aconseguir el seu email, ens vem posar en contacte amb ells i al cap d’una setmana ja s’havien posat en marxa acceptant el repte de realitzar el projecte pels seus futurs veïns: el què pot ser un gran honor y satisfacció o pot ser un infern!

En les imatges podeu veure la casa a rehabilitar i a convertir en vivenda (a dalt) i rancho-recepció (a baix) i també la casa 2, edifici a desmuntar i en el mateix espai construir edificis que es mostren a següents posts.

*Qui vulgui que li enviï aquesta entrevista en pdf que me la demani: és boníssima, no es tallen ni un pèl en les seves crítiques!

Etiquetas: ,

Arquitectura en el Trópico



Desde que llegamos en diciembre hemos estado en contacto con arquitectos para desarrollar el proyecto hotelero: construcción de 4 edificios con un total de 8 habitaciones, un rancho (=cocina/comedor al aire libre) con piscina y la rehabilitación de la casa donde vivimos. Un requisito para este proyecto es cortar ningún árbol y alterar lo mínimo el terreno de unos 6.000 m2.

El primer arquitecto con el que estuvimos en contacto nos tuvo casi cuatro meses a la expectativa y al cabo de ese tiempo nos dimos cuenta que si seguíamos con él se podía hacer un estropicio en el terrenito y un atentado estético global: nos propuso una fuente con esculturas de delfines para el jardín! Así que pusimos freno de mano, despedimos al arquitecto e iniciamos otra vez todo con Luz de Piedra.

Bajo este nombre comercial encontramos a Luz Letelier y Pietro Stagno, arquitectos y diseñadores de San José especializados en arquitectura tropical y sostenible. Arquitectura sostenible, además de lo que todos pensáis -edificios que se sostienen por si mismos- es aquella arquitectura que tiene en cuenta el medioambiente en todos sus planteamientos: materiales, estructuras, energías pasivas, clima y naturaleza del entorno, procesos constructivos y relaciones laborales con constructores.

A Luz y a Pietro les conocimos en diciembre 2006 en nuestra casa, no como arquitectos sino como futuros vecinos pues tienen un lote por la zona. Les conocimos como arquitectos gracias a que la revista tica de interiorismo “Su Casa” del mes de marzo de 2007 publicaba un amplio reportaje/entrevista sobre Luz de Piedra donde explicaban sus principios como arquitectos y sus opiniones del desastre urbanístico y medioambiental que está pasando en la costa pacífica norte de Costa Rica: grandes inversiones inmobiliarias especulativas destrozan espacios naturales preciosos*.

Conseguimos su email, nos pusimos en contacto con ellos y al cabo de una semana ya se habían puesto manos a la obra aceptando el reto de realizar el proyecto hotelero para sus futuros vecinos: puede ser un gran honor y satisfacción o un infierno!

En las imágenes podéis ver la casa a rehabilitar y convertir en vivienda (arriba) y rancho-recepción-cocina (abajo) y también la casa 2, edificio a desmontar y en ese mismo espacio construir los edificios que se muestran en siguientes posts.

*Quien quiera que le envíe esta entrevista en pdf que me la pida: buenísima, no se cortan ni un pelo en sus críticas!

Etiquetas: ,